LOUIEN – NONE OF MY WORDS

Het is een zeer aangename kennismaking met de zachte en kristalheldere stem van de Noorse folkzangeres Live Miranda Solberg uit Oslo die voor haar debuutalbum “None Of My Words” opteerde voor de artiestenaam ‘Louien’. Negen van haar dromerige composities werden geselecteerd om op dit eerste soloalbum van het jonge talent een plaatsje te krijgen.

Intussen zijn er ook al twee singles uit het album getrokken met eerst het nummer “Heart And Mind Alike” dat aan haar vier jaar geleden overleden vader wordt opgedragen en dat heel recent een opvolger heeft gekregen in de vorm van de op de video te beluisteren song “The Fool”. Maar eigenlijk kan elke track op “None Of My Words” aanspraak maken om als single op de markt te verschijnen. Daarbij denken we vooral dat “Be Forgiven”, “Broken Heart Love”, albumtiteltrack “None Of My Words” en het emotionele liefdesliedje “Endless Love” wel eens de grootste kanshebbers zouden kunnen zijn.

‘Louien’ zal het ons hopelijk niet kwalijk nemen als we u hier komen vertellen dat haar melodieuze en akoestische folkliedjes ons doen denken aan het werk van de Zweedse singer-songwriter Sophie Zelmani. We maken deze vergelijking voornamelijk omwille van de sobere en intieme orkestratie die de songs omkaderen en ook het zachtjes fluisterende zangwerk van ‘Louien’ lijkt sterk op dat van de vernoemde Zweedse zangeres.

Dit mag dan wel een debuutalbum zijn voor ‘Louien’, maar deze zangeres draait toch al een tiental jaartjes mee in de Noorse muziekwereld, o.a. als zangeres bij de Americana-formatie ‘Silver Lining’ waarvan ze samen met drie andere singer-songwriters deel uitmaakt sinds begin 2017. Wat ons betreft mag ze zowel haar solocarrière als haar bijdrage aan de groep verder blijven zetten, want haar lieflijk bekorende stemgeluid zullen we zeker niet snel beu worden.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

video